Умственото развитие

Таекуон-до е изкуство, включващо в себеси стил на мислене и начин на живот. Таекуон-до е тясно свързано с духовната култура, дава сили за борба и справедливост. Таекуон-до е известно,като едно от най-добрите средства за развитие и подобряване на психическите и физическите качества, даващи възможност на практикуващите независимо от възраста,социалния статус и пола да се учат успешно и да участват пълноценно в социалния живот.

Всяко движение в таекуон-до е научно обосновано и е предназначено за постигането на строго определени цели. Опитният инструктор може да развие вяра в ученика, че успехът в Таекуон-до е достъпен за всичи. Постоянното повторение учи на търпеливост, развива решимост за преодоляване на трудностите. Необикновенната сила, придобита чрез зниманията по Таекуон-до, формира увереност в себе си, готовност да се изправиш срещу който и да е противник на което и да е място в каквато и да е ситуация.Спарингът развива скорост, мъжество, бдителност, точност, способност за адаптация, а така също и самоконтрол. Формите (тъль) развиват грация, чувство за разновесие, координация, а основните упражнения разкриват на трениращия методиката, принципите и целите на Таекуон-до. Определено такова възпитание прониква във всички съзнателни и несъзнателни действия на учениците. Занятията по таекуон-до под ръководството на квалифициран трениьор могат да бъдат подкрепа за неуверения, беззащитния и физически слаб човек. Веднъж осъзнал Таекуон-до ученикът започва да разбира, че за постигането на успехи е необходимо да поддържаш тялото си в оптимално състояние. В този ред на мисли таекуон-до внася в живота на трениращите строга самодисциплина, дух на сътрудничество и взаимно уважение.

Занятията по Таекуон-до успешно преборват психическото напрежение и отпадналост след дългите и мъчителни часове на неподвижност. Няколко тренировки могат да освежат студента, да му помогнат да се успокои неговото съзнание и да му дадат мъзможност отново да съсредоточи усилията си в знанията и учението. Трениращите с Таекуон-до бързо се развиват в личностен план.Сереиозността на Таекуон-до и неговите потенциални възможности, за овладяваето на които е необходимо много време и тренировки, развиват възприемчивост и съобразителност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *